Ambitioner for CityCavalier

Ingen erfaring uden visdom. Man lærer af sine fejl og opnår derved erfaring og man tilegner sig mere viden i bestræbelserne mod at begå fejl.

Derfor efterstræber jeg uddannelser og brugbart viden indenfor min store lidenskab, der lige dele omfatter opdrætterens visioner og de sportslige præstationer indenfor udstilling og agility.

Mine opdrættervisioner indebærer, at opnå et lille varetegn uden at falde udenfor det vi kalder racens standard. For mig er det blandt andet at opnå en perfekt kombination af et smukt ydre og en perfekt agilityhund.

Et smukt ydre handler jo primært om smag og behag, men i mine øjne er det en af de lettere typer Cavalier i farven blenheim, med masser af faner ved ører, bryst, mave, ben og hale. Den skal have et ganske særligt udtryk i sit ellers bedårende ansigt, som er lidt svært at beskrive, men som man ikke er i tvivl om når man ser det. Der for uden skal pigmenteringen være langt over gennemsnittet.

Agility Cavalieren skal set med mine øjne have et uroligt højt energi niveau kombineret med fart og der foruden være super intelligent og arbejdsvilligt. Det tager cirka fem år at få en hund op på et godt agility niveau og agility er en krævende sport for kroppen, derfor skal sundenheden også være højt prioriteret.

Mine sportslige præstationer indebærer, at opnå en DM udtagelse i agility. Dette kræver en Cavalier med agility glæde og fart der kan gøre denne målsætning muligt. Samt hjemmetræning foruden ugentlige træningslektioner der er optimeret med personlig coaching, der hjælper os med at få struktureret vores svage punkter, så disse kan blive bearbejdet og derved rykke tættere mod målet.

I udstillingsringen drømmer jeg om en dag at opnå titlen: Dansk Champion. Her skal der foruden en meget smuk racetypisk Cavalier krydret med lidt held, en hel del træning til. Ikke kun showtræning, men også kondition og styrketræning, samt rette kostsammensætning og ikke mindst optimal pelspleje. Da der kræves tre certifikater under tre forskellige dommere, før denne målsætning er opnåelig. Og certifikater udleveres kun ved toppræstationer.