Bag om CityCavalier

Hver eneste kennel mærke gemmer på en personlighed, i dette tilfælde er det jeg, Chalotte Christensen født 1973 og lykkelig gift med Brian Bøgel. Mine "børn" har fire poter i stedet for to fødder. Jeg består af halvt bymenneske og halvt landbrugs menneske. Nyder begge steder lige meget, da de hver især har sine fordele og ulemper. Dog er jeg vist ved at være nået en alder der gør, at jeg trækker mere og mere mod drømmen om et lille landsted i stedet for mit ellers dejlige parcelhus i Aalborg.

Jeg har lige fra barns ben ønsket at efterlade mig noget til denne verden, og eftersom hunde er min store lidenskab, kan jeg jo lige så godt forsøge at kombinere disse to egenskaber. Drømmen og visionerne om at man en dag, når man sidder og kigger på sine helt igemmen skønne hunde kan kigge tilbage og sige, det har jeg skabt med de midler jeg nu har haft til rådighed, hvilket bestemt ikke har været mange. Men det er mit og jeg står inde for alt hvad dette indebærer. Hvilket er en favnfuld af skønne Cavalier King Charles Spaniels ikke mere end det, vil altid værdsætte mine hunde og hver hund tager tid i pasning og pleje.

Jeg har næsten hele mit liv være omgivet af hunde, primært store hunde indtil jeg selv købte mig min helt egen pekingeser. Efter et attens års langt liv med denne helt vidunderlige pekingeser som tro følgesvend. Var det blevet tid til anskaffelse af en ny lille hvalp i mit liv. Valget faldt efter nogen søgen på racen Cavalier King Charles Spaniels. Dens temperament og størrelse var alt, hvad jeg kunne ønske mig i et nyt lille familiemedlem. På det tidspunkt havde end ikke tanken om opdræt eller mere end en hund strejfet mig. Jeg kunne ikke undgå at trække på smilebåndet, ryste på hovedet og benægte, da opdrætteren til min lille hvalp påstod, at jeg snart ville være så betaget af racen, at jeg inden længe ville have mere end en Cavalier. I dag er jeg sikker på, at det er hende der sidder og trækker på smilebåndet og siger "hvad sagde jeg".

Jeg er typen der tager mine drømme meget seriøst, så selv om tiden og pengene ikke er store, gør jeg mit absolut bedste for at forbedre min viden og ambitioner inden for hundeverden. Således at jeg kan være med til at videreføre den arv jeg har modtaget fra mange tidligere opdrætters hårde slid, for at kunne skabe det vi i dag kalder standarten for en Cavalier King Charles Spaniels.

At kennel navnet blev CityCavalier, skyldtes til dels at jeg bor i byen, men også at Cavalieren ligesom jeg er skabt til både by og landlivet. Bylivet primært pga. dens størrelse der gør at den er let at have med omkring, og landlivets åbne vidder hvor den kan strække ud og få rigt udbytte af de gamle jagtaner.