CityCavalier aktuelt i 2016

Årets målsætning

Da det sidste år var en næsten umulig opgave at kombinere mit job med fast ugentlig hundetræning, har jeg besluttet at tage et sabbat år fra agility træningen. Med to små hvalpe, der også skal have en fornuftig start på livet, er der såmen også nok at se til. Dette år bliver derfor til en del udstillingstræning, hvor jeg jo selv er uddannet instruktør, og derfor kan få en optimal træning når det passer ind i vores liv, samt lidt agility træning på have niveau, hvilket man bestemt heller ikke skal fornægte.

Årets målsætning må derfor være, at få nogle gode placeringer i udstillingsringene. Dette gælder både for de nye, men bestemt også for de ældre. Her tænker jeg naturligvis mest på, om Chanel skal udfordres igen. Da Gaby mest af alt skal have lov at komme sig ovenpå sidste års udfordringer, samt hendes forestående fødsel. Vi ved nemlig nu med sikkerhed, at vi sidst i Januar venter os endnu et kuld på denne skønne dame.

 

Året der gik

Her kan du følge med i hvad CityCavalier har gået og lavet i løbet af året.Vi opsumere om løst og fast ved årets afslutning. Indtil da kan livets gang følges via diverse opslag.

Nedenfor vises mærkedage over årets begivenheder

 

28. November 2016. Nyt kapitel i kikkerten

Tja. For ganske kort tid siden, mere præcist den 21. Oktober 2016, satte vi vores dejlige hus i Rebildparken til salg med drømmen om, at få lidt mere landligt luft ned i lungerne i det daglige. Og til vores store overraskelse blev det solgt på bare tre uger, med overdragelse 1 Januar 2017. Dermed riiiimelig kort varsel til at finde os en ny dejlig bolig. Jeg vil da heller ikke lægge skjul på, at tanke om at være hjemløs med fire pragtfulde hunde, da gjorde os noget gråhåret en tid. Men heldet har smilet til vores side. I dag har vi købt os et fantastisk hus på landet med masser af skov tilknyttet. Dermed er drømmen om en alderdom på landet for hunde såvel som mennesker blevet opfyldt. Og glæden blev da heller ikke mindre af, at vi kunne overtage det 1. januar 2017. Hvor heldig har man lige lov at være. Forude venter os en bolig på små 300 m2 samt ikke mindre end 7 hektar land, og med kun fem minutter til en af landets bedste strande, skulle der være rigelig mulighed for at vores pragtfulde tøser kan få strukket benene godt ud. Nedtælling påbegyndt!!

 

7. November 2016. Udstilling i Herning

Vi var i week-enden den. 5-6 November til udstilling i Herning. Oplevelsen havde til hensigt blot at være træning, da vi ikke havde haft overskud til at deltage i ugenligt træning på grund af job. Mit motto har altid været, at har man ikke trænet får man heller ingen placeringer. Men humøret var højt, og vi ville frem for alt bare hygge os. Mit nye motto må så fremad være, at det der med træning er nu noget opreklameret, sagt med et smil på læben og en hvis ironi. Der blev begge dage uddelt en hulens masse blå bånd. Meeeen ikke til os, så selv om juniorklassen hurtigt blev halveret, var vi lykkelige for at ende med rødt bånd, og en excellent 3 samt 4 vinder plads den første dag, og på anden dagen excellent uden placering. Alt i alt en super tilfredsstillende afslutning på udstillingsåret. Næste år vil i stedet primært bestå at Agility, da de yngste endelig har nået en alder, hvor denne træning bliver en mulighed. Det skal blive spændende at se hvor disse nye udfordringer vil bringe os hen i det kommende år.

 

18. Juni 2016. Ziva har fået sin egen side

ZivaFamiliens nyeste medlem Ziva (CityCavaliers High Speed Queen Ziva) har fået sin egen side under vores hunde.

Her kan du blandt andet læse mere om hendes fornemme udstillingsresultater.

 

 

 

10-12. Juni 2016. Udstilling i Vejen

Hjemme efter 3 dages udstilling i Vejen. En hård men bragende hyggelig weekend. Pragtfulde hunde med deres skønne ejere, jer tager jeg gerne på udstilling med en anden god gang.

Resultatmæssigt kan vi også kun være tilfredse, Citycavaliers High Speed Queen Ziva gjorde ren bord med 3 x Bedste baby i racen. Storesøster Citycavaliers Cool Kiss Katie fik 1 gange Very Good og 2 gange Excellent som henholdsvis 3. og 4. vinder i juniorklassen.

Ziva Vejen 3xBIR

 

21. Marts 2016. Familie udflugt til dyrlægen

Det er blevet tid til Zivas første vaccination, endvidere skulle Chanel og Gaby have sine årlige sundheds eftersyn samt deres vacciner. Så hele flokke kom en tur til dyrlægen, Katie dog kun for at få en oplevelse, hendes vaccine afventer vi med til Ziva skal have sin 12 ugers. Det er helt ufattelig, som tiden går. Og visse tanker er da også blevet gjort til skamme. Jeg havde f.eks. en frygt for, at det kunne blive lidt at en udfordring at gøre en vinterhvalp renlig. Men Ziva har selv sagt til siden hun var knap 7 uger. Og er i dag totalt renlig, hvilket jeg finder fantatisk af sådan en lille størrelse. Men må sige at vi 7, 9, 13 har været super heldige på denne front, det har altid været usandsynligt let, at gøre vores hvalpe renlige. Alle patienterne i dag har et super helbred, dog skal Chanel have sig en tandrensning, når vi næste gang skal til dyrlægen.

 

27. Januar 2016. Akut kejsersnit

En oplevelse for livet. I tilgift kan vi forhåbenlig nyde vores lille nyfødte tæve fra nu af og mange år frem. Dermed bliver prisen på den fødelsesmæssige front pludselig overskuelig igen. Selv om tabet af Amy altid vil være i vores hjerter.

Endnu en fødsel, der bare ikke ville gå efter bogen. Men hold da op hvor bliver vi erfaringer rigere. Klokken lidt i fem her til morgen påbegynder Gaby endelig at få veer. Vi havde egenligt planlagt at hun nok ville nedkomme den 23. Januar, men sådan kan naturen jo være så lunefuld.

Klokken 06.37 går vandet, dette er faktisk første gang vi oplever det, nok mest fordi det skete på et parketgulv i stedet for på absorberende materiale, hvor man ikke på samme måde vil observerer dette. Da vi trods fortsatte veer med forskelligt interval uden en hvalp som resultat. Måtte vi erkende at Gaby begyndte at virke noget udmattet og dyrlægen blev kontaktet. Kom endelig hurtigt, lød stemmen i telefonen. Og en kaskade af følelser løb isende gennem vores kroppe, og mange tanker blev tænkt på den korte tid det tog at komme frem.

Heldigvis var det ikke så slemt endda. Gaby blev nøje undersøgt, og man kom frem til hun ganske enkelt ikke formåede at skabe nogle ordentlige veer. Men inden at man påtænkte at give ve stimulerende, ville man have et røntgen for at sikre sig at hvalpene ikke var for store til at passere fødselskanalen. Heldigvis for det, da de viste sig at være for store til at det ville være muligt at føde dem naturligt. Næste step, hvor hurtigt skal det gå?? En scanning klarlage på ganske få minutter dette. Den ene hvalps hjerte slog i et fredeligt tempo, den anden hvalps var lidt mere ustabil. Konklution. Sæt i værk !!

akut KejsersnitGaby blev lagt i narkose med det samme, og et kejsersnit blev foretaget. Jeg er dybt taknemmelig for at jeg måtte være med til denne oplevelse. Og vil bære den med mig resten af livet. Første hvalp, der havde udvist et let stress niveau, blev befriet klokken 09.28, en skøn tæve på 203 gram, der højlydt udviste en livsvilje af karakter. Klokken 09.30 kom næste hvalp af ubekendt køn til verden. Denne som ellers havde udvist en rolig hjerterytme viste sig ikke at være færdig udviklet, og blev derfor omgående sent over regnbuebroen. Gaby fik endnu et operationsar til samlingen og vækket af narkosen, så hun kunne varetage sin nyfødte hvalp. Dette har hun trods den store overraskelse over at blive mor imens hun var i drømmeland, varetaget til UG. Nu står den så på antibiotika i en uges tid blot for en sikkerheds skyld, nu hun har været lukket op og så skal vi have fjernet stingende om tolv dage.

Vi kan herefter oplyse at Gaby offecielt er pensioneret fra avl. Det viste sig nemlig at hun efter sin sidste operation havde dannet en hel del arvæv, der ikke vil blive mindre af yderligere indgreb. Vi er hende ubeskrivelig taknemlig over at have skænket os vores skønne piger. Og glæder os over at nyde Gaby i fin form igen i løbet at et års tid.

 

18. Januar 2016. Hvor heldig har man lov at være

Fødsel Gaby Kuld2 001Jubii, efter dagens røntgen af Gabys mave, er det blevet bekræftet at vi venter os to hvalpe ultimo Januar. Det skal blive spændende, om vi er så heldige at der er en pige i dette kuld. Dermed vil hele målsætningen for iværksættelsen af dette kuld være i opnået. Nu ønsker vi os blot en fredelig fødsel, uden tilstødende udfordringer.

 

Følg kuldet her